Motor

Motorrijlessen.

Uiteraard starten en eindigen we de motorrijlessen vanuit de rijschool in Steenbergen. Als je het rijbewijs B bezit kun je direct starten. Heb je nog geen rijbewijs B dan zul je voordat je aan de motorrijlessen kunt beginnen eerst het theoriecertificaat moeten hebben behaald.

Tijdens je motorrijles kun je gebruik maken van de door ons beschikbaar gestelde kleding. Uiteraard bieden wij schone en hele kleding. Wij vinden hygiëne zo belangrijk dat iedere nieuwe motorleerling van ons een gratis helmmuts krijgt!! Ook kun je tegen een heel leuk tarief een complete motoroutfit aanschaffen!

Motorrijles op een Zware of lichte motor?

Het praktijkexamen voor de motor bestaat uit de lichte categorie A1 een middencategorie A2 en een zware categorie A volledig zonder beperkingen. Vanaf 17 1/2 jaar mag je motorrijles nemen op een lichte motor met een vermogen van tot 11 kW. Heb je 2 jaar de cat. A1 dan mag je gaan lessen op de categorie A2 en heb je die 2 jaar of ben je 24 jaar of ouder dan mag je gaan lessen op de cat A onbeperkt. Natuurlijk geven wij les op alle genoemde motoren.

 

 

 

Motorrijles voor het examen AVB Voertuigbeheersing

Het AVB examen wordt afgenomen op een besloten terrein.

Tijdens het examen moet je zeven van de twaalf oefeningen uitvoeren:

Achteruit lopend parkeren *

Langzame slalom *

Wegrijden uit parkeervak

Vertragings oefening

Denkbeeldige acht

Stapvoets rijden

Halve draai

Uitwijkoefening *

Remproef

Snelle slalom

Noodstop *

Precisiestop

Een positieve uitslag is één jaar geldig.

Examenbenodigdheden: Rijbewijs B of theoriecertificaat en legitimatiebewijs.

de onderdelen waar een * achter staat zijn verplichte oefeningen

Motorrijles voor het examen AVD Verkeersdeelneming

Motorrijles nemen voor het AVD Verkeersdeelneming examen is het leukste maar ook het moeilijkste. Het aantal motorrijlessen hangt voornamelijk af van je verkeersinzicht. Tijdens het examen volgen de examinator en je rij-instructeur in een auto. De examinator let onder meer op je kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met belangen van andere weggebruikers. Ook let hij op je voertuigbeheersing in het verkeer. Kortom er wordt gelet op het totaalbeeld van de rit.

Examenbenodigdheden: legitimatiebewijs of rijbewijs B en een geldig theoriecertificaat.